CM Tools panostaa automaatio-osaamiseen ja tähyää 3D-markkinoille

CM Tools hakee uusia kasvumahdollisuuksia ainetta lisäävästä valmistuksesta. Yritykseen hankittiin hiljattain tutkimuskäyttöön 3D-muovitulostin.

– Koko ajan enemmän ja enemmän opettelemme hyödyntämään 3D-tulostusta. Pystymme nykyisellä koneella tekemään protoja ja testaamaan omia ajatuksiamme. Tuotantokappaleiden valmistukseen tarvitsemme isomman metallikoneen, toimitusjohtaja Juha Martikainen kertoo.

Toistaiseksi markkinoilla olevat suuren kokoluokan 3D-metallitulostimet eivät Martikaista houkuta investoimaan, mutta tuleviin laitesukupolviin CM Tools tulee investoimaan.

Ainetta lisäävä valmistus sopii yrityksen tuotekonseptointiin, työkaluvalmistukseen ja mahdollistaa yksittäiskappaleiden ja piensarjojen valmistuksen.

– Kahden vuoden sisällä laitteet kehittyvät siihen pisteeseen, että ne ovat tehokkaita niin kustannuksiltaan kuin tulostusnopeudeltaan. Myös tulostusalueen pitäisi vielä kasvaa, Martikainen sanoo.

Viime vuonna yritysoston kautta kasvanut CM Tools kasvaa tänä vuonna liikevaihdoltaan noin seitsemän miljoonan euron kokoluokkaan.

Toimitusjohtaja Juha Martikainen kertoo, että Suomessa tuotannon automatisointi on ottanut harppauksen alkuvuoden aikana. Automaatio-ratkaisujen kysyntä on lisääntynyt huomattavasti yrityksen tilauskirjoissa.

CM Tools palkkaa lisää suunnittelijoita vastatakseen kasvaneeseen kysyntään Suomessa.

– Heti vuoden vaihteen jälkeen kysyntä alkoi lisääntyä huomattavasti etenkin automaation puolella. Tavoitteenamme on kasvattaa automaatiopalvelujamme isompien avaimet käteen -toimitusten puolelle, Martikainen kertoo.

 

Teksti: Matti Keränen, Metalli-uutiset, Bonnier Business Forum