Konenäköä ja tiedonsiirtoa

Vaasan automaatiosuunnittelijat ovat projektien lomassa kehitelleet ja tutkineet konenäön soveltamista eri tilanteissa. Samalla he ovat myös kehittäneet PC:n ja logiikan välistä kommunikointia. Suunnittelijoiden käytössä PC:n lisäksi, on ollut Omronin logiikka ja kamera.

”Valon ja varjon leikki tuo kontrastit hienosti esiin, kun konenäköä testataan”. Kiinnostuksen ja tutkinnan kohteena oli erityisesti kappaleen tunnistus, paikoitus ja koodien lukeminen. Usein nämä ovat juuri niitä keskeisiä tarpeita, kun konenäköä sovelletaan. Kappale pitää löytää tarkasti ja varmasti.

Nyt tehdyissä testeissä logiikka ja kamera osoittautuivat erittäin hyväksi pariksi ja tulokset ovat niin kiinnostavia, että varmasti tulevissa projekteissa otamme konenäköä enemmän ja enemmän käyttöön.

Samalla konenäkötestien kanssa kehitettiin ratkaisuja perusongelmaan eli PC:n ja logiikan väliseen kommunikointiin. Löysimme kohtuullisessa ajassa ratkaisun, jolla pystyimme ohjaamaan logiikan toimintaa sekä vaihtamaan dataa PC:n ja logiikan välillä. Tämä luo mahdollisuuksia tehokkaaseen ja joustavaan ohjaukseen sekä mahdollistaa data-analyysin rakentamisen, meidän tulevissa projekteissa.

Lisätietoa sitä haluaville saa.

Arto Ylä-Häkkinen p. 0468505687
Jari Saaranen p. 046 850 9396